Momenteel volg ik de opleiding Internationale Researchjournalistiek (2017-2018) als springplank om in het diepe water van de journalistiek te duiken. Die praktijkgerichte leerschool gebruik ik om niet langer aan het wateroppervlak te blijven en nieuwe meren te verkennen. Eerdere watertjes die ik doorzwom lees je hieronder.

Als 15-jarige schreef ik recensies voor de website cjp.be. Als redacteur expo waren de visuele kunsten toen mijn paradepaardje. Toen ik in 2013 bij het Leuvens onafhankelijk studentenblad Veto begon, schreef ik ook nog voornamelijk over tentoonstellingen. Al snel werden mijn onderwerpen breder. Interviews met jonge sporters, psychische problemen bij studenten, film- en toneelrecensies en de meer studentikoze zaken zoals de zoektocht naar de beste hamburger van Leuven en een bezoek aan een bierfestival. Snuisteren in mijn artikels kan, maar is op eigen risico.

Ook als videoreporter maak ik soms mijn borst nat. De insteek is meestal iets spitanter dan de geschreven stukken.

Veto is een journalistieke speeltuin met fijne mensen waar je dankzij constructieve kritiek enorm veel leert. Bovendien liggen de kansen er voor het grijpen. Interviews met boeiende personen, tijd om onderwerpen uit te spitten en om zelf voorstellen te doen. Aan mijn reis naar Egypte in 2015 kon ik op die manier ook een paar interviews koppelen. Hopelijk kan ik op die ingeslagen weg verdergaan om mijn reizen steeds meer een journalistieke lading te geven. Inshallah!

Dossier Egypte