logo TDSIDonderdag 31 maart vertrek ik op een lange fietstocht. Niet puur voor mijn eigen plezier deze keer, maar ook om aan journalistiek te doen. Al doe ik dat laatste zeker even graag. Voor het eerst zal u mijn reis trouwens kunnen volgen terwijl ik aan het trappen en schrijven ben.

Tegen de Stroom in is een journalistiek project in nauwe samenwerking met het studentenblad Veto. Ik fiets van België naar de Balkan en maak onderweg reportages over migratie en integratie. Ik rij de vluchtelingenstroom tegemoet en ga op zoek naar kleine verhalen. Zo wil ik ingaan tegen de vaak eenzijdige of oppervlakkige berichtgeving over de vluchtelingen. Vluchtelingen zijn meer dan een crisis.

Op deze blog is er vanaf nu een speciale pagina over Tegen de Stroom in waarop u ondere andere een kaartje ziet met mijn huidige locatie en de verschillende mogelijkheden om mijn project te volgen. Als ik beschouwende of persoonlijke stukken schrijf, dan zullen die hier gepubliceerd worden. De eerder journalisitieke artikels verschijnen op veto.be en in de gedrukte krant. U kan zich ook inschrijven op de maillijst om zeker op de hoogte te blijven.

Tot snel, ergens tussen Leuven en de Balkan.
Brecht